Limonade uit een weckfles & jampotjes om uit te drinken

Helemaal hip en een zeer leuk voorwerp om cadeau te geven (of te krijgen) is de limonade weckpot. Een grote pot met tapkraan waarin je je eigen limonades kunt brouwen met vers fruit, water, ijsblokjes en verse kruiden. Ideaal voor een barbecue, buurtfeest of gewoon zomaar als je lekker in de tuin vertoeft en zin hebt in een verfrissend drankje.

Weckpot: terug van weggeweest
Misschien maakte je oma nog haar eigen jam of vruchten in, door middel van weckpotjes. Heel lang zijn deze in de vergetelheid geraakt, tot vorig jaar. Ineens zag je ze weer overal. Vooral als voorraadpot, maar ook om groente en fruit zelf in te maken en te bewaren. Nu worden deze ouderwetse jampotjes en weckpotten of weckflessen ook gebruikt als basis voor andere gebruiksvoorwerpen. Compleet met glazen letters, voor een extra nostalgisch tintje.

Jampotjes
Dit drankje drink je natuurlijk uit een bijbehorend glas. Namelijk een ouderwets glazen jampotje met oor. Er zijn zelfs dekseltjes waarmee deze potjes af te sluiten zijn, want er zit gewoon schroefdraad aan de bovenkant. Zo kun je je verse limonade beschermen tegen ongedierte en zelfs meenemen.

Receptenboek
Wanneer je iemand zo een limonadeset cadeau geeft, doe je er natuurlijk wel een bijzonder receptenboek bij met lekkere drankjes. De recepten variëren vaak van klassieke citroenlimonade tot spannende mixes met aardbeien, peper en een scheutje wodka. En ben vast zo vrij om jouw favorieten met een briefje te markeren. Want dat mag best, als je dit cadeau doet.

Maak het compleet
Wil je het cadeau helemaal compleet maken? Geef er dan eens een ouderwets geruit picknick- of tafelkleed bij. En vergeet niet om een houten stamper erbij te doen. Hiermee kan je in de weckpot met tapkraan zowel de ingrediënten door elkaar roeren, maar ook het fruit een heel klein beetje kneuzen zodat alle sappen – en natuurlijk de smaak – vrijkomen.

Waterpijp als kunstwerk

Je ziet ze steeds meer als decoratiestuk in een interieur – maar ook als gebruiksvoorwerp: de waterpijp. Het gebruik ervan wint zeer aan populariteit in Nederland. Naast de traditionele waterpijpen uit Turkije en Egypte, zien we vooral dat designers de waterpijp opnieuw uitvinden en er ware kunstwerken van maken. Ideaal voor je interieur of om cadeau te geven.

Skulls van Swarovski
Zo zijn er bijvoorbeeld waterpijpen van Nederlandse bodem met wel een heel bijzondere vaas, namelijk een met Swarovski kristallen ingelegde doodskop. Hiermee wordt een traditionele waterpijp omgetoverd tot een design stuk. Uiteraard kun je de waterpijp gewoon gebruiken, maar neerzetten is natuurlijk ook goed.

Wapentuig
Ook zijn er bijzondere waterpijpen waarbij de stang lijkt op een AK47 of een andere populaire machinegeweer of pistool. Dit geeft de waterpijp een ruig, robuust tintje. Uiteraard zijn er geen echte wapens voor de Chinese fabrikant gebruikt, maar is het een knap staaltje werk aan vooraf gegaan.

Vrolijke kleuren
Wanneer je niet zo van doodskoppen en wapens houdt, maar wel iets anders wil dan een traditionele waterpijp, dan kies je voor een waterpijp van Aladin of MYA. Deze vrolijke, niet al te dure waterpijpen zijn in heel veel verschillende kleurtjes en dessins verkrijgbaar. Ze staat prachtig als decoratiestuk in de vensterbank. Er zijn heel veel verschillende vrolijke waterpijpjes en waterpijpen verkrijgbaar waarbij vrolijk gekleurde glazen vazen en slangen zijn gebruikt. Deze worden overigens bijna altijd machinaal gemaakt.

Traditioneel koper & goud
Ben je een echte liefhebber van de traditionele waterpijp en heb je een koloniaal interieur? Kies dan voor een echte Turkse of Egyptische waterpijp. Khalil Mamoon bijvoorbeeld fabriceert zware, traditionele waterpijpen waar luxe materialen voor zijn gebruikt. Deze waterpijpen zijn altijd handgemaakt en bevatten ambachtelijk koper en goud beslag. Mooi om neer te zetten als pronkstuk in de kamer.

Kleurrijk & glitterend: bijzondere telefoonhoesjes

De mobiele telefoons zijn niet alleen om te bellen, het zijn kleine zakcomputers waarmee je de hele wereld onder je vingertoppen hebt. Daarnaast is het een echte accessoire, want je mobiele telefoon heb je altijd bij je. Daarom mag je telefoon er ook bijzonder uitzien. En met de diverse hoesjes en zogeheten skins kun je het uiterlijk van je telefoon in een handomdraai aanpassen aan je eigen spirit of outfit.

telefoonhoesje swarovski juwelierSwarovski
Een van de hipste merken in de juwelenbranche is Swarovski. De kostbare kristallen zien we terug in sieraden, mooie siervoorwerpen, maar ook haaraccessoires. Geen wonder dat er ook bijzondere mobiele telefoonhoesjes verkrijgbaar zijn ingelegd met Swarovski kristallen. Niet alleen het hoesje is bijzonder… het prijskaartje ook.

Hout & leerhoesje hout telefoon
Een trend in interieurdesign en de mode is het gebruik van natuurlijke materialen. Daarom zijn er ook telefoonhoesjes ontworpen in deze stijl. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stevige skin gemaakt van hout? Dat is net zo luxueus als andere natuurlijke materialen, zoals leer.

telefoonhoesje pinterest 1Kunststof skins
Hou je van kleurrijke hoesjes met superhelden, geliefde stripfiguren of tekenfilmkarakters? Dan kun je hier ook leuke hoesjes van vinden voor je telefoon. Deze zien er misschien minder gelikt uit als hout, leer of Swarovski kristallen, maar geven je telefoon wel een bijzonder uiterlijk. Vaak zijn deze hoesjes gemaakt van een flexibel kunststof, zodat je het makkelijk om je telefoon heen kunt bevestigen.

 

Eigen ontwerp telefoonhoesje hema
Voor veel populaire toestellen (zoals de Samsungs en de iPhone) is het ook mogelijk om zelf een hoesje te maken met je favoriete foto erop. Via populaire online te downloaden fotosoftware kun je eenvoudig de leukste hoesjes maken. Unieker en meer bijzonder kun je eigenlijk geen telefoonhoesje kopen.

Bron foto’s: Pinterest, roemer-juweliers.nl, hema.nl

De meest bijzondere huwelijksaanzoeken

De meest bijzondere huwelijksaanzoeken

Op het strand, in het park, in een knus restaurantje; hoewel het natuurlijk allemaal erg romantisch is, zijn deze plekken niet erg origineel meer als het om een huwelijksaanzoek gaat. Het vereist wat organisatorisch talent, maar met een beetje moeite kun je jouw huwelijksaanzoek een stuk spectaculairder maken. De volgende mensen gaven het goede voorbeeld. Hoewel, sommige van deze aanzoeken waren misschien iets té bijzonder.

Op de begraafplaats

Een begraafplaats is meestal een plek die mensen het liefst vermijden, maar een man uit New Jersey dacht daar anders over. Hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk op een begraafplaats, tijdens de begrafenis van zijn broer. De achterliggende gedachte van de man verklaart misschien het één en ander; zijn broer zou graag gewild hebben dat hij zou trouwen. De man had zich eerder opgegeven voor een wedstrijd die draaide om ‘het meest romantische aanzoek ter wereld’. Of hij gewonnen heeft, is nooit bekend gemaakt, maar wij hebben zo onze vermoedens.

Aanzoek aan het water

Op een mooie dag besloot een 45-jarige man zijn vriendin ten huwelijk te vragen op Poposal Rock, een bekende baai in Oregon. Zo ver is het echter nooit gekomen. Nog voor de man op zijn knieën kon gaan, sloeg het noodlot toe. Een grote golf sleurde de vrouw van de baai af. Ze is in de zee verdwenen en haar lichaam is nooit meer gevonden.

Aanzoek tijdens het ‘neerstorten’

Piloot Ryan Thompson nam zijn vriendinnetje mee uit vliegen. Nadat zijn vriendin een tijdje had genoten van het landschap, fakete Ryan dat het vliegtuig neer zou storten. Hij vertelde zijn vriendin dat ze de handleiding van de noodprocedure door moest lezen. Zijn vriendin las voor welke handelingen ze uit moesten voeren en kwam uiteindelijk bij de laatste handeling aan; Beantwoord de vraag ‘Wil je met me trouwen?’. Toen Ryan’s vriendin door had dat er niets aan de hand was, was ze dolblij en heeft ze ‘Ja’ gezegd. Van dit aanzoek is hieronder een filmpje te vinden.

Bron foto: Theguardian.com

 

Geef eens bijzondere bloemen cadeau

Het wordt vaak niet gezien als een cadeau, maar heel veel vrouwen zijn blij met een mooi, met zorg uitgekozen boeket. Bloemen maken je vrolijk, zijn zeer romantisch en vormen een attent, liefdevol gebaar. Maar wanneer kun je een boeket nu echt bijzonder noemen?

Speciale kweek
Er zijn veel tulpen, rozen en orchideeën (om maar een paar soorten te noemen) die op een speciale wijze gekweekt worden. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld bijzondere kleuren of kleurcombinaties. Zo zijn er zwarte tulpen gekweekt, maar ook zwarte rozen of juist heel witte, met een roze nerfje. Wanneer je kiest voor een speciaal gekweekte  bijzondere bloemen, dan zit daar vaak ook een prijskaartje aan vast, maar het zal zeker gewaardeerd worden.

Regenboogrozen
Het meest bijzonder zijn misschien wel de regenboogrozen die je tegenwoordig veel ziet in bloemstukken op televisie en fotoshoots. Regenboogrozen zijn eigenlijk witte rozen, die op een zeer bijzondere manier geverfd worden. Door de steel te delen en vervolgens in verschillende kleuren vloeistof te zetten, drinkt de bloem deze kleuren en kleuren de witte blaadjes in 24 uur (of langer) in de kleuren van de regenboog. Dit kun je thuis ook zelf doen met witte rozen, water, een beetje azijn en voedselkleurstof.

Veldboeket
Tegenwoordig is het ook heel populair om veldboeketten samen te stellen. Deze boeketten bevatten echte veldbloemen, zoals narcissen, lavendel en blauwe druifjes, maar ook hyacinten worden vaak gebruikt in deze boeketten. Een veldboeket heeft een landelijke uitstraling. Ideaal als je bijvoorbeeld veel rustieke elementen in huis hebt.

Bijzonder boeket
Een bijzonder boeket is niet zomaar een bos bloemen, het is een boeket waar je aandacht aan hebt besteedt. Het bestaat bijvoorbeeld geheel uit de lievelingsbloem van degene voor wie je het boeket samenstelt. Of de favoriete kleur. Dat maakt het namelijk ook al heel bijzonder!

Bijzondere verzamelingen

Bijzondere verzamelingen

De één spaart sleutelhangers, de ander heeft een map waar van elk land alle euromunten in zitten en een derde postzegels. Hartstikke leuk, zulke verzamelingen, maar erg uniek zijn ze niet. De volgende verzamelingen zijn wél erg bijzonder…

Navelpluis

Jij moet er waarschijnlijk niet aan denken, maar meneer Graham Barker vindt het ontzettend interessant; navelpluis. Inderdaad, je pluisjes die uit je navel komen en die bestaan uit kledingvezels, lichaamshaar en dode huidcellen. Graham onderzoekt sinds 1984 elke dag zijn navel, om zijn collectie uit te kunnen breiden.

Penissen

In het Icelandic Phallological Museum in Reykjavik vind je een heuse piemel-verzameling. In het museum zijn maar liefst 280 verschillende penissen te vinden, van onder andere walvissen, zeehonden en landzoogdieren. In 2011 heeft een mens zijn penis aan het museum gedoneerd. Het museum was daar echter niet heel tevreden mee; ze blijven doorzoeken naar een jonger en groter exemplaar…

Kotszakjes

Niemand hoopt ooit in aanraking te komen met de zakjes die jouw braaksel op moeten vangen, als je het toilet niet kunt halen. Niemand, behalve Niek Vermeulen. Niek heeft inmiddels meer dan 6000 verschillende kotszakjes verzameld. De kotszakjes zijn afkomstig van ruim 1100 verschillende vliegmaatschappijen, uit ruim 160 landen.

Confetti

De gekleurde stukjes papier doen de meeste mensen denken aan urenlang opruimen en de irritaties lopen vaak hoog op wanneer je na zes maanden nog steeds confetti achter de bank vindt. Casey uit Amerika kun je niet blijer maken dan met een zakje unieke confetti. Hij heeft maar liefst 1447 verschillende soorten in huis.

Lieveheersbeestjes

Er zijn veel mensen die alles van een bepaald dier verzamelen, maar de verzameling van Carine Roosen is wel erg groot. Carine verzamelde binnen tien jaar maar liefst 3051 items met lieveheersbeestjes erop. Beeldjes, knuffels, postzegels; Carine heeft het allemaal!

Bijzondere trouwlocaties

bruiloft

Je ziet het wel eens in Amerikaanse films en televisieseries: een stralende bruid die op blote voeten door het zand naar een prieeltje schrijdt, terwijl de zeewind met haar sluier en jurk speelt. Of een gelukkig koppel dat elkaar het ja-woord geeft voor onder goedkeurend oog van dolfijnen in de dierentuin. Trouwen op een bijzondere locatie is ook in Nederland mogelijk.

trouwlocatie

Kasteelbruiloft

Zo kun je op verschillende plaatsen in Nederland trouwen op een heus kasteel (bijvoorbeeld in Montfoort), met een feest in de balzaal natuurlijk. Maar je kunt ook kiezen voor een romantische bruiloft aan het strand bij een van de deelnemende Top Trouwlocaties strandpaviljoens. En wat dacht je van een museum als decor van je mooiste dag? En er zijn nog veel meer bijzondere locaties in Nederland te vinden om elkaar het ‘ja’-woord te geven.

Attractieparken
Zo kun je elkaar ook trouwen tussen de achtbanen van diverse attractieparken. Onder de deelnemers behoren bijvoorbeeld de dierenparken van Amersfoort en Rhenen. En sneeuwliefhebbers kunnen ook in het huwelijkssleetje treden: bij Snowworld. Trouwen in een attractiepark is ook leuk voor je gasten, want vaak is het mogelijk om rond te kijken in het park en natuurlijk om aan attracties deel te nemen.

Bijzondere bruidsreportage
Maar dan niet alleen. De bijzondere trouwlocaties bieden ook ruimte voor een bijzondere bruidsreportage. Een zoen in een achtbaan, een olifant op de achtergrond, een prachtige romantische kasteeltuin… het geeft je bijzondere dag een nog specialer tintje.

Bijzondere bloemen: regenboog rozen

roos

In bloemstukken op televisie en in diverse bladen zie je ze al regelmatig voorbijkomen: de bontgekleurde regenboog roos. De roos lijkt wel bewerkt met een fotobewerkingsprogramma want het ene blaadje is geel, de andere blauw, dan weer roze en groen? Of toch niet?

Gekleurd water
Het antwoord luidt: deze bloemen worden zo geverfd met behulp van gekleurd water. Op de kleuterschool wordt dit experiment vaak uitgevoerd met witte anjers in ecoline. Je knipt de anjer af en plaatst deze in een bekertje met gekleurde ecoline (vooral blauw of rood doen het goed) en dan is het afwachten geblazen. Langzaam aan zie je de nerfjes verkleuren en heb je een eigen bloem geverfd. Dit principe wordt ook toegepast bij de regenboog roos.

Do it yourself
De bijzondere regenboog rozen zijn vrij kostbaar als je deze bij een bloemist besteld. Het proces is namelijk ook best kostbaar. Maar het is ook mogelijk om het thuis te doen. het resultaat is dan misschien minder spectaculair, maar je kunt wel een bijzonder boeket maken. Op YouTube zijn diverse filmpjes te vinden hoe je precies te werk moet gaan. Het filmpje van MySteppiness is wellicht het meest duidelijk en uitgebreid. Het beste werkt het om de bloemen met voedingskleurstoffen te kleuren. Dit wordt – vooral door rozen – beter opgenomen dan ecoline. Er zijn zelfs speciale kits verkrijgbaar om bloemen mee te kleuren.

Bijzonder boeket
Je moet wel even geduld hebben en de rozen minimaal 24 uur de tijd geven om de kleurstoffen op te nemen, maar dan krijg je ook wel een heel bijzonder boeket. Bijvoorbeeld voor een jubilaris, je beste vriendin of als trouwboeket.

Bron afbeelding

Bijzondere verpakkingen

Je cadeautje of zending extra laten opvallen? Met een bijzondere verpakking lukt dat! De mogelijkheden zijn eindeloos en een verpakking is volledig naar wens aan te passen. Denk aan verschillende kleuren en printjes of aan verschillende materialen. Bij grafisch bedrijf Mouthaan kun je verpakkingen laten bedrukken met je eigen tekst of logo. Een bijzondere verpakking maakt het vaak leuker om een cadeau of bestelling te openen.

Verzendzakken

Verzendzakken zijn door hun stevigheid zeer geschikt om producten in te verzenden. Verzendzakken worden in verschillende kleuren geleverd. Ook is het mogelijk om de verzendzakken te laten bedrukken met je eigen tekst of logo. Sommige verzendzakken zijn na het verzenden te gebruiken als tas. Een verzendzak kan dus ook goed dienen als promotiemateriaal of als extra cadeautje.

shipping bagBron

Dozen

Een doos wordt vaak gebruikt om artikelen of cadeautjes te verpakken. Een kartonnen doos straalt niet veel uit, maar dit verander je simpel door de spullen te verpakken in een doos met een kleurtje of met een bedrijfslogo of plaatje erop. Dozen zijn gemakkelijk te bedrukken omdat ze van papier zijn gemaakt. Hierdoor zijn de prijzen van de dozen vaak niet erg hoog.

boxesBron

Tape

Duct tape is erg stevig maar ziet er vaak lelijk uit. Het saaie, grijze tape kun je nu vervangen voor decoratief tape met een leuke uitstraling. Tegenwoordig is het mogelijk om je tape te laten bedrukken. Een simpele doos of envelop geef je een bijzondere uitstraling door deze dicht te plakken met tape met een printje, tekst of voorzien van een bedrijfslogo. Je kunt bedrukt tape gebruiken voor zakelijke bestellingen, maar ook om je verjaardags- en kerstcadeautjes op te fleuren.

tapeBron

 

Bijzondere beroepen

boomchirurg

Misschien gruwel je al bij het idee dat je vuilnisman of lijkenschouwer zou zijn, maar er zijn nog veel meer bijzondere beroepen waarvan je je misschien niet voor kunt stellen dat iemand ze wil uitoefenen, of waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Sekser

De naam doet je misschien aan iets leuks denken, maar het werk van een sekser is helemaal niet zo grappig. Een sekser is iemand die bij pasgeboren kuikentjes het geslacht vaststelt. De vrouwelijke kuikentjes mogen blijven leven, zodat ze voor de productie van eieren kunnen zorgen. De mannelijke kuikentjes worden vaak zonder pardon in de shredder gegooid. Hoewel het simpel lijkt, dien je een lange en dure opleiding te volgen voor je als kuikensekser aan de slag kunt.

Boomchirurg

Dat bomen en planten ook dood kunnen gaan weet iedereen, maar wist je ook dat bomen ziek kunnen worden en dat er zogenaamde boomchirurgen bestaan die deze ziektes vast kunnen stellen? Een boomchirurg neemt een bladmonster van de betreffende boom en zoekt in een laboratorium uit wat er met de boom aan de hand is. Een boom ‘beter maken’ is vaak niet mogelijk. Wel kan de boom worden verwijderd om schade aan de omgeving te voorkomen.

Okselsgeur-tester

Als je op de bus van jouw favoriete deodorant ziet staan dat het ‘klinisch getest’ is, kun je er vanuit gaan dat een okselgeur-tester hard aan het werk is geweest. Om te testen of een deodorant goed werkt, spuiten willekeurige mensen de deodorant op. Na een tijdje komt de okselgeur-testers aan de oksels ruiken, om te kunnen beoordelen hoe goed de deodorant zijn werk gedaan heeft.

Beddenverwarmer

Voor iedereen die het naar vindt om in een koud bed te stappen heeft een hotel in Londen de oplossing; er werken zogenaamde ‘beddenverwarmers‘. Deze mensen gaan, vlak voor jij wilt gaan slapen, in een speciaal pak in je bed liggen. Wanneer jij in je bed kruipt is het bed al lekker warm.