Bijzondere cocktails

Het is bijna zomer, dat betekent dat het ook tijd wordt om weer lekker op een terrasje plaats te nemen en een heerlijke cocktail te bestellen. Een cocktail (ook zonder alcohol verkrijgbaar) is een zorgvuldig samengesteld drankje, waarbij niet alleen smaak, maar ook kleur en presentatie heel belangrijk zijn. Wil je eens nippen aan zo’n bijzondere creatie? Dan zijn deze cocktailbars echte aanraders.

Cocktails met uitzicht
Naar eigen zeggen kun je hier cocktails drinken op niveau. Dat komt omdat de SKYY bar zich op de bovenste verdieping van het Amsterdam Fashion Hotel bevindt. De hippe bar biedt een prachtig uitzicht over de stad en heeft volleerde professionals achter de bar staan. De SKYY Citrus is alleen in deze cocktailbar verkrijgbaar.

Cocktails aan het strand
Voor het ultieme zomergevoel drink je een cocktail natuurlijk op een terrasje aan de boulevard waarbij het decor door zon, zee en strand worden bepaald. Blue Lagoon aan het strand van Scheveningen serveert lekkere hapjes en bijzondere cocktails.

Cocktails bij het eten
Grandcafé Lieve Lust in het hartje van Utrecht serveert een eigen Lust Martini cocktail en is gespecialiseerd in het mixen van heerlijke drankjes. Het Grandcafé biedt daarnaast ook nog eens culinaire hoogstandjes.

Cocktails uit München
Heb je zin om een drankje over de grens te doen? Dan is Bar Gamsei in München een echte aanrader. De cocktails die hier worden gemaakt zijn echt bijzonder, omdat ze worden samengesteld met alleen lokale producten, zoals fruit en likeuren, uit de directe regio. Een Bar Gamsei cocktail kun je dus nergens anders krijgen!

Multimedia glijbaan van Bad Hesselingen

Op 14 april werden er awards uitgereikt door het Land van ANWB aan de leukste uitjes van Nederland. Maar ook het meest innovatieve uitje en uitje met de meest innovatieve attractie werden in het zonnetje gezet. De laatste prijs (van innovatieve attractie) ging naar wel een heel bijzondere attractie, namelijk de multimedia glijbaan Mosquito Slide van Bad Hesselingen uit Meppel.

Waterglijbaan met media
De waterglijbaan van Bad Hesselingen is een echte multimedia baan. Bovenaan de glijbaan kun je kiezen uit twaalf verschillende programma’s, waaronder Twitter/Facebook – waarbij een actiefoto wordt geüpload naar het microblog of je tijdlijn. Je kunt uit verschillende kleuren kiezen, maar ook muziekstijlen. En dan gaat de glijbaanrit beginnen… Glij naar beneden en geniet van de kleur LED-licht en de muziek die je hebt gekozen en landt daarna sierlijk in het zwembad.

Spelletje
Maar er is nog meer! Zo is het niet belangrijk dat je snel naar beneden glijdt, maar juist dat je de hoogste score haalt! De glijbaan bevat namelijk touchscreens die tijdens de rit van kleur veranderen. Heb je bijvoorbeeld voor een blauwe of roze rit gekozen dan zullen deze touchscreens in die kleur oplichten. Raak ze aan tijdens het naar beneden glijden en verdien punten. Op de website van Bad Hesselingen kun je de verschillende topscores bekijken en natuurlijk bij je volgende bezoek proberen te verbeteren.

Rit met mogelijkheden
Een ritje in een waterglijbaan kan soms saai zijn als het alleen om snelheid draait, maar deze bijzondere attractie combineert een spelelement met waterplezier en muziek. Dan wil je toch echt de hele middag blijven glijden.

Geef eens bijzondere bloemen cadeau

Het wordt vaak niet gezien als een cadeau, maar heel veel vrouwen zijn blij met een mooi, met zorg uitgekozen boeket. Bloemen maken je vrolijk, zijn zeer romantisch en vormen een attent, liefdevol gebaar. Maar wanneer kun je een boeket nu echt bijzonder noemen?

Speciale kweek
Er zijn veel tulpen, rozen en orchideeën (om maar een paar soorten te noemen) die op een speciale wijze gekweekt worden. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld bijzondere kleuren of kleurcombinaties. Zo zijn er zwarte tulpen gekweekt, maar ook zwarte rozen of juist heel witte, met een roze nerfje. Wanneer je kiest voor een speciaal gekweekte  bijzondere bloemen, dan zit daar vaak ook een prijskaartje aan vast, maar het zal zeker gewaardeerd worden.

Regenboogrozen
Het meest bijzonder zijn misschien wel de regenboogrozen die je tegenwoordig veel ziet in bloemstukken op televisie en fotoshoots. Regenboogrozen zijn eigenlijk witte rozen, die op een zeer bijzondere manier geverfd worden. Door de steel te delen en vervolgens in verschillende kleuren vloeistof te zetten, drinkt de bloem deze kleuren en kleuren de witte blaadjes in 24 uur (of langer) in de kleuren van de regenboog. Dit kun je thuis ook zelf doen met witte rozen, water, een beetje azijn en voedselkleurstof.

Veldboeket
Tegenwoordig is het ook heel populair om veldboeketten samen te stellen. Deze boeketten bevatten echte veldbloemen, zoals narcissen, lavendel en blauwe druifjes, maar ook hyacinten worden vaak gebruikt in deze boeketten. Een veldboeket heeft een landelijke uitstraling. Ideaal als je bijvoorbeeld veel rustieke elementen in huis hebt.

Bijzonder boeket
Een bijzonder boeket is niet zomaar een bos bloemen, het is een boeket waar je aandacht aan hebt besteedt. Het bestaat bijvoorbeeld geheel uit de lievelingsbloem van degene voor wie je het boeket samenstelt. Of de favoriete kleur. Dat maakt het namelijk ook al heel bijzonder!

Gouden cadeautips

Ben je op zoek naar een bijzonder cadeau voor die ene speciale persoon in je leven? Of wil je gewoon een keer een cadeau geven dat nét wat meer indruk maakt? Geef dan een bijzonder geschenk gemaakt van goud.

Goud maakt indruk

De symbolische waarde van goud in onze samenleving maakt dat een gouden geschenk direct indruk maakt. Goud staat voor smaak en rijkdom, en een gouden geschenk betekent van oudsher dat de gever bijzondere gevoelens heeft voor de ontvanger. In dit artikel vind je enkele voorbeelden van gouden geschenken waarmee je eenvoudig harten verovert.

Hoe betaal ik dat?

Geen geld? Geen probleem. Juist als je erbij vermeldt dat je het cadeau alleen kon kopen door er een extra baantje bij te nemen, of door de tegenwoordig populaire methode van goud inruilen, laat je zien hoeveel je om de ontvanger geeft.

Gouden iPhone 5

Als je dacht dat een zwarte of witte iPhone 5 een indrukwekkend cadeau was, bekijk dan maar eens de gezichtsuitdrukking van iemand die een gouden iPhone 5 ontdekt in het pakpapier! Dit populaire gadget is nu verkrijgbaar in zowel gewoon goud als rose goud (en platina, voor als je echt uit de band wilt springen).

Gold Cuvée

Menigeen heeft het hart van een man of vrouw veroverd door op het juiste moment een fles champagne tevoorschijn te toveren. Stel je eens voor hoeveel beter het eruit ziet als de champagne gemaakt is met echt goud. Gold Cuvée is de enige mousserende drank die 22-karaats goud bevat. Deze champagne is ook echt goud gekleurd, en ziet er in zijn designfles schitterend uit.

Gouden sieraden

Als je toch liever een meer klassiek gouden cadeau geeft, kies dan voor sieraden. Let wel op dat het sieraad waarvoor je kiest aansluit bij de smaak van de ontvanger!