Bijzondere ontbijtjes

In Amerika is het heel normaal om buiten de deur te eten. Dat geldt ook voor het ontbijt. Wie geen tijd heeft om een ontbijt te koken, kan op iedere straathoek wel een koffietentje vinden of een pretzel kopen. In Nederland ontbijten we thuis of nemen we de bammetjes mee in de trein. Soms ontbijten we op het werk, samen met de eerste kop koffie. Heb je een beetje tijd over en wil je gezellig buiten de deur ontbijten? Dan hebben wij wel een paar adresjes voor je. Ontbijten buiten de deur wint namelijk aan populariteit. Vooral in de grote steden.

Loei lekker: de Yoghurtbarn
Hou je van yoghurt, vers fruit, superfood en lekkere verwenproducten? Bij de Yoghurtbarn in Utrecht, Haarlem en Amsterdam kun je jezelf verwennen met 100% biologische yoghurt met heerlijke vulling. Vers fruit (bosbessen, frambozen, mango of kiwi), superfood (chia zaad, pompoenpitten of ontbijtgranen) en wat verwennerij (koekjes en brownies) vormen samen de meest heerlijke yoghurts. Ook voor smoothies, sapjes, koffie en thee kun je terecht bij Yoghurtbarn.

Vers brood: De Bakkerswinkel
In Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Utrecht en Amsterdam kun je ook genieten van vers belegde broodjes met koffie of thee bij de De Bakkerswinkel. Gezelligheid staat voorop en de verse ingrediënten van de biologische producten smaken heerlijk. Je kunt bij De Bakkerswinkel plaatsnemen in de verschillende knusse restaurants met huiskamergevoel of een lekker ontbijt meenemen.

Luxe ontbijt: Bagels & Beans
In onder meer Amersfoort, Utrecht, Hoofddorp, Hilversum en Amsterdam vind je de altijd gezellige en gastvrije restaurantjes van Bagels & Beans. Zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden kun je er terecht voor bijzondere en vers belegde bagels en geurige koffie. Dat is lekker wakker worden. Je kunt er ook terecht voor thee en verse fruitsappen. De bagels komen zo uit de oven. Dat is genieten.

Eet smakelijk!

Drie bijzondere manieren om te ontspannen

In de drukke dagen van werk, de kinderen van school halen, een sociaal leven leiden en sporten kan echte ontspanning er soms helemaal bij inschieten. En dat terwijl ontspannen zo belangrijk is voor je gezondheid en je algehele welzijn. Staat de stress je tot aan je lippen en wil je even je hoofd uitzetten om alles weer in een beter perspectief te plaatsen? Dan kunnen deze drie methoden je wellicht helpen om optimaal te ontspannen.

1. Ga naar buiten
Laat de boel eens de boel en ga naar buiten. En dan vooral de vrije natuur in of naar zee. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen sneller rustig worden wanneer ze zich in een groen bos bevinden of in de branding van de zee staan. Dat komt ook doordat de natuur gewoon leeft, zonder tijd. Doe daarom je horloge af en zet je mobiel even uit en geniet.

2. Knuffel je huisdier
Doe de gordijnen dicht en ga lekker op de bank zitten met je huisdier. Vertel je hond, kat, konijn, goudvis (ga dan naast de kom zitten) of cavia eens wat er aan scheelt. Niemand luistert er beter dan je trouwe vriendje. Heb je geen huisdier? Dan helpt het ook om dieren op te zoeken. Uit een onderzoek onder mensen met een hoge bloeddruk en veel stress bleek dat wanneer je onder de dieren bent of met dieren knuffelt, je hartslag en bloeddruk aanzienlijk naar beneden gaan. En dat is goed tegen de stress.

3. Ga floaten
Wil je je lichaam echt helemaal laten ontspannen waarbij je de wereld om je heen echt kunt vergeten en alleen maar hoeft te herstellen? Dan is floaten echt iets voor jou. Floaten – of te wel drijven – wordt veel gedaan door topsporters en acteurs in Nederland die op zoek zijn naar de ultieme vorm van rust. In een FloatCenter (in bijvoorbeeld Den Haag, Heerlen of Amsterdam) stap je in een warm zoutbad in je persoonlijke cabine. Het zout zorgt ervoor dat je perfect blijft drijven, zonder dat je daar enige moeite voor hoeft te doen. De cabine zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent van tijd, ruimte, licht en geluid… je zal je echt herboren voelen!