De meest bijzondere hondenrassen

De meest bijzondere hondenrassen

Een paar jaar geleden keek iedereen zijn ogen uit wanneer er iemand met een Chihuahua, met of zonder eigen jasje aan, over straat liep. Tegenwoordig herkent iedereen de beestjes meteen en ook wanneer je het hebt over Jack Russels, Golden Retrievers of Border Collies, weet iedereen direct wat je bedoelt. De volgende hondenrassen zijn een stuk minder bekend en zien er ook nog eens erg bijzonder uit.

De Bergamasco Bergamasco

De Bergamasco stamt af van de (Italiaanse) herdershond, maar lijkt daar in de verste verte niet op. Het meest bijzondere aan dit hondenras, is ongetwijfeld de vacht van de hond. Waar andere honden niet meer dan lang- of kortharig zijn, heeft de Bergamasco heuse dreadlocks, die als matjes om zijn lichaam heen hangen. De Bergamasco ziet er vriendelijk uit en is erg sociaal, maar kan ook een prima waakhond zijn.

puliDe Puli

Nog een hond met zogenaamde dreadlocks, maar toch heel anders dan de Bergamasco; de Puli. Vooral wanneer een Puli zich uitschudt, lijkt hij meer op een bolletje wol dan op een hond. De vacht van een Puli beschermt hem tegen kou, maar ook tegen vijanden. De dreadlocks van de Puli zien er erg bijzonder uit, maar de verzorging blijkt vrij makkelijk. Deze hond verliest weinig haar en de vacht hoeft niet gekamd te worden. Ook hoeft de vacht niet vaak gewassen te worden; het opdrogen kan dagen duren!

De Mastino Napoletano mastino

Ooit wel eens te horen gekregen dat je een ‘lang gezicht trekt’? Laat ze eens een foto zien van een Mastino Napoletano! Bij een Mastino pup valt het nog mee, maar wanneer de hond ouder wordt, gaat de huid steeds meer hangen. Mastino Napoletano’s zijn erg trouw aan hun baas en zullen doen wat ze kunnen om hun baas te beschermen.

Catalburun04De Catalburun

Deze hond is erg bijzonder door zijn neus. De neus van de Catalburun is namelijk in tweeën gesplitst. Bij de ene Catalburun ziet het er extremer uit dan bij de andere, maar bij elke hond wordt de neus in tweeën gesplitst, tussen de neusgaten in. Het ziet er misschien wat zielig uit, maar de Catalburun heeft gelukkig nergens last van. Er zijn op de hele wereld maar twee andere rassen bekend waarbij de neus ook gesplitst is.

Bijzondere trouwlocaties

bruiloft

Je ziet het wel eens in Amerikaanse films en televisieseries: een stralende bruid die op blote voeten door het zand naar een prieeltje schrijdt, terwijl de zeewind met haar sluier en jurk speelt. Of een gelukkig koppel dat elkaar het ja-woord geeft voor onder goedkeurend oog van dolfijnen in de dierentuin. Trouwen op een bijzondere locatie is ook in Nederland mogelijk.

trouwlocatie

Kasteelbruiloft

Zo kun je op verschillende plaatsen in Nederland trouwen op een heus kasteel (bijvoorbeeld in Montfoort), met een feest in de balzaal natuurlijk. Maar je kunt ook kiezen voor een romantische bruiloft aan het strand bij een van de deelnemende Top Trouwlocaties strandpaviljoens. En wat dacht je van een museum als decor van je mooiste dag? En er zijn nog veel meer bijzondere locaties in Nederland te vinden om elkaar het ‘ja’-woord te geven.

Attractieparken
Zo kun je elkaar ook trouwen tussen de achtbanen van diverse attractieparken. Onder de deelnemers behoren bijvoorbeeld de dierenparken van Amersfoort en Rhenen. En sneeuwliefhebbers kunnen ook in het huwelijkssleetje treden: bij Snowworld. Trouwen in een attractiepark is ook leuk voor je gasten, want vaak is het mogelijk om rond te kijken in het park en natuurlijk om aan attracties deel te nemen.

Bijzondere bruidsreportage
Maar dan niet alleen. De bijzondere trouwlocaties bieden ook ruimte voor een bijzondere bruidsreportage. Een zoen in een achtbaan, een olifant op de achtergrond, een prachtige romantische kasteeltuin… het geeft je bijzondere dag een nog specialer tintje.