Gadgets voor je laptop of PC

Er zijn verschillende leuke gadgets leverbaar die je via de USB-aansluiting van je computer kunt gebruiken. Ik noem hier een paar van de meest bijzondere gadgets.

USB microscoop.

Met deze digitale microscoop kun je voorwerpen van heel dichtbij bekijken. Bovendien kun je via de computer-aansluiting er leuke dingen mee doen, zoals een foto of video maken van het bekeken voorwerp. Soms zit er ook LED-verlichting bij in verschillende bijzondere kleuren, zoals infrarood of ultraviolet.

De goedkoopste USB microscoop is van Basetech, die je o.a. bij Conrad kunt bestellen voor een prijs van € 30,–. Dino-Lite levert USB microscopen voor professioneel gebruik van € 100,– tot € 800,-.

USB laptop projector.

Dit is een beamer waarmee je overal een presentatie kunt geven met je laptop. Je bent daarmee niet meer afhankelijk van apparatuur van anderen, terwijl je altijd zeker weet dat het goed werkt. Je kunt de beelden op een muur of scherm projecteren met behulp van LED-verlichting.

Een USB beamer van DNT is al vanaf ongeveer € 40,- bij Conrad te koop. Ook Aiptek en Philips leveren beamers van € 165,– tot ruim € 1.000,–. De duurste hebben méér mogelijkheden en een hogere beeldkwaliteit.

USB cup warmer.

Dit is een warmhoudplaatje, dat je op een USB-aansluiting van je computer kunt aansluiten. Je kunt er koffie of thee mee warm houden, maar je moet dat niet te lang doen, anders gaat dat toch wel ten koste van de smaak.

De USB cup warmer is al te koop voor ongeveer € 10,–. Vaak is er als extra optie een HUB-functie ingebouwd met een paar extra USB poorten.

Enkele andere bijzondere gadgets zijn een USB tafelventilator, een USB brievenopener en een USB koelkast.

Bron afbeelding